Топло лятото пристигна,
стана време за море.
С баба, с дядо ще замина-
с тях разбирам се добре.
Ще си взема мойто куче,
че без него накъде?
С Мърльо плажа ще проучим-
двама куче и дете.
Бързо дрехи да си взема-
аз голямо съм момче.
Сам багажа си ще стегна.
Заминавам на море!
И каишката, на Мърльо,
ще му сложа начаса,
да не вземе сам да тръгне
и да тича из брега.
Ще си взема сини бански,
за да плувам под вода.
Още шнорхел ще ми трябва-
за медузи ще следя.
Моят Мърльо ще ме чака
развълнуван на брега,
ще подгони два-три рака,
ще го щипнат за носа.
Ех, че хубаво ще бъде
с баба, с дядо на море
и със Мърльо- мойто куче.
Аз щастливо съм дете!