18.08.2007 г., 1:53 ч.

На мъжа ми 

  Поезия
523 0 3

На почивка е смелостта ми -
по пътя към манастира във Пирин...
Духът ми намира отмора, поседнал на лифта
към Безбожкото езеро, под острия връх...

Събирам зелени шишарки - за мед,
бера риган, малини и мащерка дава ми
жената, където преспиваме с теб
и аз съм разлистена в тези августовски дни...

В игри със децата навън дъщеря ни щурее,

щастлива съм аз през нейната детска стремежност...

да тича надолу по пътя от манастира,
да стъпва с боси крачета в езерото...

Душата ми пристан намери със теб
и дните ни сякаш всички оттук произхождат -
на дървото с монети във гънките на кората му
и с църквата, която дъщеря ни отключи...

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??