27.03.2011 г., 23:22 ч.

На отминалото лято... 

  Поезия » Любовна
591 0 4

Замина лятото и спомени остави

да тлеят вечно в моето сърце,

дори и птичката за песента забрави,

изплашена от бясното небе.

 

Искрите във очите избледняха,

опадаха и първите листа,

а бреговете морски в миг осиротяха,

ограбени без жал от есента.

 

А ти бе, обич, сън във непознато,

роден от стара моя бляскава мечта,

и изживян момент от приказното лято,

но после в миг погубен от реалността!

 

История красива, възкресена

от мъката в самотната душа,

като танцуващите двама, разделени

в момента, в който свърши песента...

 

Сега е есен и сама се скитам,

а плажът е тъй пуст и мълчалив

и сякаш за момент надеждата отлита,

а после връща спомен твой почти безлик.

 

Аз всяка мисъл днес за теб затварям,

като в масивен, вече остарял кивот,

но на раздяла ме хвани и обещай ми,

че ще се срещнем в друго лято... или друг живот!

© Капка Роса Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??