25.06.2007 г., 9:28 ч.

На пазара 

  Поезия
608 0 10
                                         

                                             На пазара
 
                         За теб душата си изнудих,
                         продадох я на градския пазар
                         и обич, и тревога, и любов,
                         и щастие на теб продадох,
                         като на приятел стар.
                         С шепи вземах от сергията,
                         напълних няколко торби,
                         а после ги отнесох плахо
                         до твоите зейнали врати.

                         Но днес е празно в сърцето,
                         кантарът се е килнал настрани,
                         сложи от твойта обич малко 
                         да може да се изравни. 

 

© Олга Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??