30.11.2007 г., 8:44 ч.

На Пешо 

  Поезия » Хумористична
1011 0 2
Името ти значи камък.
И сърцето ти е камък.
Мислех си, че ще е пламък,
но платих жесток, аз, данък.

Данък за една целувка.
Скъпо струва щастието.
А нещастието е безброй.
То е счупена обувка.

Помниш ли, когато бяхме в хола
и показах се пред тебе гола?
После текна ми сопола.
И, Пешо, ти ме утеши.

Пешо, Пешо, де си ти -
мъжа на моите мечти?
Как обърна се живота
и получих дребна квота.

Във кивота ти се скри,
погреба моите мечти.
Сега се давя във сълзи.
Къде си, Пешо, де си ти?

Поисках от тебе дар малък.
Наместо сърце ти ми каза:
“На, камък!" ЗАЩО
така постъпи с мен
и в нощ превърна моя ден?

Разбити са мечтите ми,
ридаят. Че твоите уши
за мен нехаят.
Не искат те да чуят мойто име.
Ела при мене, чуваш ли, любими?
Прости ми,
ако стъпила съм криво!
Налей в сърцето ми гориво.
Не ща да бъда с някой Иво!
Ти си камък, ти си моя Пешо.
Нужда нямам аз от друго нещо.
Как обичам те горещо!

© Русина Раднева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??