12.06.2007 г., 20:15 ч.

На раздяла 

  Поезия
718 0 3

- Ей, Йоване, моя пръвнино,
за път се стегаш, пак ке тръгнуваш.
А мене сама оставяш
со мало дете на ръце,
со друго, либе, под сърце...

- Недей ми, недей ми плака, невесто!
Яз ке си одам во планината,
во планината, горе в Пирина.

- Дали ке ми се вратиш, Йоване?
Дали да те чекам засмена,
или со църна премена?...

- Недей ме, недей ме кори, невесто!
Мерак е едно - сърце сум ти дал.
А живот ке дам за България!

© Илица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво!
  • Много ме зарадва.Щастлива съм да откривам патриотизма в младото поколение,защото за съжаление все по-рядко се среща.Браво...от мен -7
  • Чудесна песен ще стане!
    Браво!
Предложения
: ??:??