14.09.2007 г., 18:29 ч.

На сбогуване 

  Поезия
491 0 0
На сбогуване

Леко дъждовно е в сърцето ми.
Тръгваш, а аз нямам сили да те спра.
Полагам малка клетва в ръцете ти,
без сбогом, само кратък поглед мога да даря...

Леко мрачно е в очите ми.
Не искам назад да търся прашинки,
поеми за послено мечтите ми,
обичай ме, макар да е нагло обсебен деня.

И нека, нека вали. Мога да го понеса.
Просто на сбогуване не казвай лъжи,
бъди истински, такъв да мога за миг да те задържа...
И после иди си, аз имам още за тебе сълзи...

И тогава дори в съня си не те искам.
Не ща ни малка вест, ласка и желание.
Аз живеех за да те имам,
сега клета болка съм, ала без страдание.

Иди си тъй, както си дошъл - неискан.
Прости си, че аз нямам сили да го сторя.
Помни ме, че спомена вече е подтискан,
а аз все някога ще привикна да се боря!




© Ди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??