23.04.2020 г., 0:06 ч.

На сватба 

  Поезия » Любовна
777 1 0

На сватба

 

Дойдох неканен. Просто го реших

да бъда с теб в щастливия ти ден!

Наблизо до вратата се сниших

безсилен, че сега не си до мен!

 

Редят се тостове един след друг-

приятели, роднини, кумовете.

И става той, щастливият съпруг.

Със чаши във ръка ги поздравете!

 

Отпих и аз от чашата. Горчи ми

и виното, и всичко ми горчи!

Молех се на Бога-забрави ме!

А аз ще те забравя ли? Дали?

 

Погледна ме. Разбрах, че беше краят.

За кой ли път отново закъснях!

Но гостите едва ли ще узнаят

за нас със теб, и първият ни грях!

 

Бъди обичана, бъди щастлива!

Бъди жена каквато аз те знам!

Бъди единствена, неповторима!

Аз както до сега ще бъда сам!

 

 

21.04.2020 .г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??