15.09.2017 г., 16:07 ч.

На училище 

  Поезия » За деца
416 0 4

                                                 На училище

 

На училище изпратих моите деца,

днес първият е  учебен ден, незаменим.

Хора, стихове и песни, голяма веселба,

един ден в живота незабравим.

 

Свърши и лятото, дойде есента,

време е за уроците, после игра.

Красиви момичета и момчета с цвете в ръка,

подаряват с усмивка на своята госпожа!

 

Тя учи ги и ги възпитава,

с усмивка и радост им преподава.

Да бъдат умни и добри деца,

да следват на родителите примера!

 

Деца в носии играха хоро, красота,

изпълниха с гордост моята душа!

Прегърнах и целунах моите деца,

пожелах им успех с мъничко тъга.

 

Но тъгата бе изгонена от радостта

и отново се появи тя, Усмивката!

Деца, трябва много вие да се учите,

само така вие ще сполучите!

Ще сбъднете своите мечти,

а няма да останете никога сами.

Зад вас сме ние, вашите родители!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??