17.11.2017 г., 13:35 ч.

На вождо дебеловрат... на когото все някой друг е 

  Поезия
385 0 1

ВИНОВНИЯТ ЗА ГАФОВЕТЕ МУ ВСЕКИДНЕВНИ.

 

Аз никога не съм виновен!

Виновен ти си, онзи там.

Защо да зная аз закони?

Законът, тъй де,... аз съм сам.

 

Защо ли, ежедневно  хленча?

Кому  намирам днес, махна.
На тези, с тогите, човече.

Не щат да съдят, без ...  вина!

 

Защо пък да се затруднявам

да търся факти и вини ...

Задача щом съм му поставил, 

съдията, трябва, да се подчини.

 

Сред  бол закони, параграфи,

"намерил факти и вини",

от мен нарочения, сгафил, 

в затвора да го зазими!

 

Защо ме всеки укорява?
Знам, в Правото съм за резил.

Аз заповеди само давам ...

В Пожарната това съм изучил.

© Александър Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прочетох и някои други твои творби, Александър.
    Хубаво е, че проявяваш гражданска позиция и непримиримост към някои обществени недъзи днес.
    Дерзай!
Предложения
: ??:??