20.04.2019 г., 11:37 ч.

Началната учителка 

  Поезия » За деца
742 2 0

Учителко мила, сърцàта,
обѝчна и м`ъдродобра!
Учителко свидна, чудàта,
ти нас да напътстваш — избра!

 

Разстèли пред нас писменàта,
числата и целия свят,
и тласна ни към светлината,
и виждаме в теб благодат!

 

Учителко, твоите знания
жадуваме да усвоим
и дружно по предначертания
от теб път — да добротворѝм!

 

Учителко, благословена
бъдѝ ни и нас озарявай,
и своята обич свещена
в сърцата ни все тъй вселявай!

 

Учителко, благодарим ти,
че прèвсеотдайна към нас си!
И нека и възнаградим те
и ощастливим — чрез труда си!

 

Учителко, ти ни възпѝта —
слова да говорим правдѝви;
душата да бъде открита;
безкористна и справедлива!

 

А утре и нови дечица
след нас да полѝтнат — ще ваеш!
И както за нас! си светѝца,
ще сѝ и за тях! — Нека знаеш!

© Стоян Минев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??