Искаш пак да си ги мерим?!
Знаеш, че съм с по-голям!
И на maх да си наперен,
пак ще сбираш яд и срам!
Хленчиш като ученичка,
че съм с педя по-напред!
Щом желаеш, и на срички
ще ги мерим – ред по ред!
Конкурент не си – разбра ли:
имам изказ остър, чист;
вред разпръсквам идеали
чрез стиха си породист!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени