12.01.2017 г., 20:34 ч.

Най-доброто време 

  Поезия
666 0 16

Когато се покаже от снега

усмивката на първото кокиче.

Когато те прегърне любовта,

е най-доброто време за обичане.

 

Когато лятото навири нос,

а морякът тръгне на далечно плаване,

в нощта, преди да тръгне, в стаята му влез.

Сега е най-доброто време за отдаване.

 

През есента, на пристана сама

не чакай мъжкото завръщане.

Набери си цветни есенни листа.

Сега е най-доброто време за тъгуване.

 

А през зимата, когато любовта

си тръгне и нахално се изплези,

слепи с сълзи пречупеното си перо.

Сега е най-доброто време за поезия.

 

Емил Стоянов

© Емил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??