27.11.2007 г., 16:13 ч.

Накъсано понеделнишко 

  Поезия
447 0 3

 

Загадка

Под път и над път срещам все едно и също - празнота.

Къде тогава са се дянали резервната гума,

крикът

и колата?

 

 

* * *

Безгласно изказаната мисъл на никого

е равна на десет празни обещания

и две щипки за пране.

 

За кафето и колата

Кафето се разпенва сред мехурчетата на колата -

двойна доза кофеин тази вечер -

против очаквания към следващия ден

и запасите разочарования от миналия.

 

 

Знание

Намек за загубена възможност

И любопитен поглед

Точно пасват по размерите си на това,

което ни е известно.

 

 

Диета

Нека хапват животинките.

Душевната диета ги разяде.

Какво да се прави - човеци -

все искат да са фини и красиви!

 

 

26.11.07

© Джули Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много силни метафори, чудесни са, поздравления!
  • Интересни мисли! Дано имаш още такива!
    Поздрави, хареса ми
  • Ха,на загадката ще отговоря:резервните неща са у нас,но понякога забравяме,къде,по дяволите,сме ги дянали
Предложения
: ??:??