14.05.2007 г., 13:12 ч.

Нали ми каза 

  Поезия
736 0 7
 

Нали ми каза, че съм твоето момиче,

нали ми каза, че съм твоята любима?

Ще бъда пролетното ти кокиче

и  ще те грея в най-студена зима.


Нали ми каза, че съм твоята обичана,

нали ми каза, че не си за мен измама?

С най-нежни имена ще съм наричана

и няма да съм все в сълзи обляна.


Нали ми каза в тая нощ омайна,

че ще съм твоята енигма разгадана,

че искаш да съм ти звезда  сияйна,

от щастието да бъда обладана.


Нали ми каза, че съм твое слънце

и истината от живота нов,

че пазиш ме в сърцето като зрънце,

събудило се за една любов.


Нали ми каза, че за теб съм най-желана,

към мене плувал си самотен със години.

Ще бъда като остров в океана,

твой пристан ще съм аз, любими.


Нали ми каза, че съм горско пиле,

нали за теб съм земната русалка?

Опиянявам те като омайно биле,

когато галя те с ръката малка.


Нали ми каза, че за теб ще съм победа

над досегашните нещастия, беди,

която смело в бъдещето с тебе гледа

И ЗАЕДНО СЪС ТЕБ напред върви!

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??