11.01.2008 г., 11:08 ч.

Наново ще продължа да те обичам 

  Поезия
507 0 2
Среднощно е. А няма полунощ...
Пияно е. А няма глътка алкохол...
Самотно е. А няма молене в късен зов...
Студено е. Нечий дъх виси на дървен стол...

А ти не бързай. Моля те, не бързай да ме имаш.
Аз на другите нищичко не съм дарила.
И недей задъхано да тичаш...
Моля те. Смирен ела. Аз съм ти простила...

Нека е студено. Нищо, че дъхът ти спира.
Нека е пияно. Аз никога не съм умеела да пия.
Нека е любовно... Аз ще те обичам...
Нека е приспивно. Аз ще те завия...

Тая вечер за теб ще бъда.
Ще съм такава, дето никога не си ме знаел.
Прости. Но на тая обич ме осъди...
И искам за мен тая вечер да нехаеш...

Нека в очите ти съм луда,
че на случайните нищичко не дадох.
Нека съм студена, нека за тебе да съм чужда,
за туй че толкоз много се раздадох...

И нека... нека те обичам още.
А ти не бързай да ме искаш.
Смирен ела. Нека полунощ е...
Не бързай. И по име не искам да ме викаш.

И аз гласно твоето не ще зова.
Забравила съм как поименно да те наричам.
Нека мине тая вечер. После в тебе ще заспя...
... нека е приспивно. Аз наново ще продължа да те обичам.

© Ди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??