Земята е жадна за есен,
посреща дъжда с
разтворени обятия
и поглъща всяка капка.
Пресъхналите поточета
тихо тананикат в първа
дъждовна тоналност.
Дърветата са прежълтели
от чакане на тези мокри звуци.
Есенната хармония
се възстановява
с ускорени ситни капки.
Събирам в шепи,
за да ги напиша.
© Misteria Vechna Всички права запазени