2.08.2007 г., 15:02 ч.

Нарисувай ме 

  Поезия
650 0 6
                     Нарисувай ме

Нарисувай ме -
върху платното на живота си.
С боите на сърцето ти.
Нарисувай ме,
но не такава, каквато съм -
сива, безлична, смазана...
Придай ми чар.
Скрий бръчките от сълзи
с грима от рози.
Ако трябва вземи
очите на морето
и ги вгради на мястото на моите -
мрачно-черни гръмоносни облаци.
А устните ми...
Например - целуни ги.
Да видим тогава -
може би те сами
ще се изкривят в усмивка.
За фон постели килим
от горски цветя,
за да ухаят
в преддверието на красотата.

Нарисувай ме.
Вземи палитрата на чувствата си
и ме нарисувай -
такава, каквато съм в мечтите ти.

© Деница Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??