16.09.2021 г., 17:13 ч.

Нарисувай си 

  Поезия
162 0 0

Нарисувай си слънце…с лазурно небе,

след това залюлей мечтите на розови облаци,

сини птици да плуват в дъга от тишини и море

със слънчеви вълноломи и приказни залези.

 

Нарисувай си песен… нека звучи

мелодия в живота втъкана.

С нежни трели и влюбени дни

поетично в теб заживяла.

 

Нарисувай си лъч светлина,

после път ширнат в житата!

Две ръце вплетени във една

безрезервно споила съдбата.

 

Нарисувай си мисъл една

светла, феерично звънтяща

с полет на скорострелна стрела

събудила сила в телата струяща.

 

Нарисувай си бели крила и

опитай да литнеш високо!

Покани вятъра да ти бъде вълна

да сърфираш сред слънчево ято!

 

Нарисувай си… каквото решиш!

Ти си авторът вдъхновил белия лист

и героят с победните битки.

Философът изрекъл мъдрост в мечти,

Ти си искрицата, даряваща вселенски усмивки

 

 

 

 

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??