2.06.2012 г., 10:00 ч.

Народна 

  Поезия » Хумористична
517 0 5

 

НАРОДНА

 

Сипе Дядо Господ дъжд с ведро отгоре, от небòто.

Сипе Чичо Ачо вѝно със стакана доле у гърлòто.

Дядо се задъха, свърши сили и бактиса.

 Чичо не миряса, още лочи, не напи са.

 

Слънце пекна, изгори земята, цяла се напука.

Месец светна и полека сви са, сгъна са на въглен.

Чичо Ачо по бъчвèто, ей го още с пръсти чука

и за още пита, попопържа и кат тъща мънка.

 

Че разсърди стара Бога, Бог не люби да загуби

и до дъното изскуба всяка лòза пръчка, хем без милост.

Но не знаеше горкият, че чичèто пие, не винò от зърно,

а от еликсира, дето се намира само в кръчмата на Мино.

 

 

 

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??