16.05.2006 г., 12:35 ч.

Нашепва Цъфналата Вишна...  

  Поезия
1958 0 8
Нашепва цъфналата вишна
за тайната на пролетния парк,
за храм над езерото скришно,
във който моли се монах.

А над него вишната запява
за съмнения сред гробището Оконоин,
за нетраен свят и още - продължава,
с молитва към дъжда пороен.

И прииждат от неспирни дъждове
подземните води на скрити чувства.
Заливат те сърца, заливат брегове,
преливат... от любов се пръскат.

Вишната запява нощем - знае тя,
че няма и любов и влюбени сълзи,
без болка и без тъмна, тъмна самота,
дори сред блясъка на нощните звезди.

Цъфти и пее вишната напролет,
не страда тя по зимата ужасна,
преливат пролетно водите на пороя,
а пламнали сърцата гаснат, гаснат.

© Фредерик Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??