10.06.2006 г., 8:46 ч.

Наздраве! 

  Поезия
705 0 12
Добре, де!... Пила съм!
Какво от туй, че пих?
Голяма работа!
Едно нещастно Узо!
Май бяха две или пък три
не помня...
По принцип, знаеш,
че не пия,
но тази вечер се напих.
А онзи мъж
ми се видя пък свестен.
Следеше чашата ми
да не бъде празна...
Доливаше и казваше:
"Наздраве",
че в здраве всичко е
тъй лесно.
Защо да споря с него?
Съгласих се!
Какво ми беше крив
човека?...
Наздраве! - казвах. -
Да ни има!
Та болките
в гърдите ни да кацат.
И сълзите в очите
да ги има!
Та мъките
да стават по-големи.
И страсти да крещят
от наше име!
Дорде сме живи!
Ах,дорде сме живи!...
И най-накрая да си кажем:
"Живях със здраве, но без смисъл!"

И тебе знам,
че някъде те има.

© Росица Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??