27.09.2009 г., 23:13 ч.

Не... 

  Поезия
813 0 0

Радвай се на живота,

не пропускай нито миг.

Следвай пътя си, 

какъвто ти се определи.

Не изоставяй себе си,

това си ти -

всичко друго са просто лъжи.

Не се прави на светица,

ти не си добра.

Допринесла ли си с нещо на света,

та да се считаш за звезда?

Грешките са човешки,

допускай ги, щом трябва,

но не прекалявай,

хората не са бездънна яма,

която винаги е готова да прощава!

Не забравяй кой си и откъде,

забравата след време нож в гърба ще ти прободе!

Не се предавай, ти си силна,

способна си да спреш дори лавина.

Не се бави, защото, секунда или две, 

и животът ти ще се преобърне на 360.

Не мисли просто действай,

животът продължава 

и грешен избор да направиш сега -

след време той нови врати ти предлага.

Не гледай назад,

миналото се вкопчва в теб като зараза

и никога не си позволява да те изоставя.

Секунда, Минута, Час, Ден, Седмица, Година, Век -

сега е твоят живот. Не гледай назад, а напред! 

 

© ПесимисТкаТа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??