27.06.2006 г., 9:36 ч.

НЕ ЧУВСТВАШ ВИНА 

  Поезия
678 0 16

Не чувставаш  вина.

Защо си дошла?

Не казвай,че ме искаш

отново.

Любовта ми към тебе-

отдавна умря...
Имам само спомени бегли.

Няма да те питам-

къде си била.Не искам да знам

и как си живяла...

Дали си прекрачвала прага

на някой олтар и

в колко прегръдки си спала.

Допуснах те близо.
Ти влезе дълбоко,

дълбоко в моите тайни.

После с  лъжа се  измъкна

и  си тръгна ...Когато се влюбих.

Много е късно сега. На себе си-

и на теб да прощавам.

Умря любовта ми. И сърцето ми-

също умря. С трясък затварям

отдавна  празна душа.

Остани на пътя! 
Ти сама го избра.

Останете там! Ти и твойта лъжа.

Не разбра ли –какво е любов...

И какво е след лъжата –тъга.

© Веска Алексиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??