Светкавици раздират нощното небе...
Тъма обзела е душата, страх...
Злото обладало е земята,
и ражда само алчност, грабеж и смърт.
Старци приказки разказват...
за време, което някога било.
Че имало герои славни...
загинали за правото едно.
А ние уж гълъби на мир и слава
трябваше да жънем, любов една.
Швейцария на Балканите да станем...
Превърнахме се в просяк на Света.
Не плачете, виновни сме си ние...
не търсете вината в тях!?
Когато сами наказваме се ние...
да не хулим Господ, че е против нас.
© Ангел Всички права запазени