19.05.2017 г., 23:05 ч.

Не късай 

  Поезия
1610 6 13

 

Не късай ти нишките лунни
на сънуван от елфите сън!
Лира звучи тънкострунна,
превръщаща думите в звън.

 

И спират да свирят щурците
ария звездна в нощта.
Прогледнали в мрака слепците
видяха свой път към света...

 

И лесно е... толкова лесно
в сън да се сбъдне мечта!
Вярвам, че всичко чудесно е,
споделям ли с теб любовта.

 

Не късай ти нишките лунни!
Те водят към цветна дъга.
Аз твоя съм обична струна,
ти моята песен сега...

 

14.05.2017г.
Бадемов Цвят

© Mimi Ivanova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??