21.03.2007 г., 7:53 ч.

Не ме лъжи 

  Поезия
1142 1 1
Не ме лъжи Не може ти да лъжеш, Не може ти да мамиш Мойта влюбена душа, Която вярва ти безумно. Не бива да нараняваш, Не бива да изоставяш Човека, който те обича И ще страда за тебе. Аз не те задължавам, Аз не те принуждавам, А просто те обичам. Ако можеш – обичай ме и ти! А ако не ме желаеш, Не ме наранявай Като изричаш лъжи И празни обещания. Погледни ме във очите, Погледни и кажи ми, Но без отново да лъжеш, Кажи какво изпитваш. Ще страдам, ако излъжеш И кажеш, че ме обичаш, А после отново излъжеш Като бъдеш със друга. Ще страдам и като кажеш, Че не ме обичаш, но Това ще бъде чиста болка, Пречистена от истината.

© Ивелина Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??