22.07.2016 г., 22:29 ч.

Не може 

  Поезия
275 0 1

НЕ МОЖЕ

Какви размирни времена настават,
след толкова години на застой.?!
Неизплатени сметки не остават,
но връща ли се чукане и бой?!

 

Отпушиш ли , в морето дупка,
след туй водата можеш ли да спреш?!
Започне ли в главата ти да тупка,
не можеш този свят да разбереш..

.

Нещата не стоят наполовина!
Не можеш да се скриеш във света!
Попаднеш ли ти в снежната лавина,
не ще я спреш с напрягане на гръб!

 

Не може дълго , да се управлява,
един народ, със който не вървиш!
Той срещу тиранията възстава
и всичко неплатено , ще платиш!

 

Не можеш ти да го държиш в заблуда!
И благинки велики да береш!
Не може със юзда, главата луда,
от лудостта така да отървеш!

 

И всеки ,който инак разсъждава,
И иска с хитрости света да спре...
Все някой ден той с пръст в уста остава,
И мръсното бельо ще изпере!

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Актуална и необходима творба, сътворена талантливо и в прекрасен стих! Бъди благословен!
Предложения
: ??:??