13.07.2007 г., 19:16 ч.

НЕ СЕ СЪБУЖДАЙ  

  Поезия
593 0 7
 

        Не се събуждай


Не се събуждай още, не! Почакай!

Напразно ли преминах разстояния

през дъжд и вятър, в бурята и мрака,

преследвайки задъханото си мечтание?


Не ставай още! Направи ми място

отляво под завивката ти топла

и ме гушни, макар да ни е тясно,

сърцето ти горещо да ме стопли.


Не се събуждай! Дай поне в съня си

да те целуна огнено и лудо,

телата си във мрака да потърсим

и да открием най-доброто чудо!

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??