7.09.2016 г., 16:45 ч.

Не съм живуркал 

  Поезия » Философска
237 0 1
  1. НЕ СЪМ ЖИВУРКАЛ

 

В живота си до днес не съм живуркал...

И смятах се  боец  до днес.

С младежки  хъс  навсякъде се юрках...

И съм се борил  за едната чест!

 

Напрягал съм се все до изнемога...

И  никога на сред път не съм спрял

Но се надявам  винаги да мога,

на своята Съдба  да стана мил!..

 

На другите  безкористно  помагах.

И  бях  от туй аз удовлетворен!

Посрещаха ме хората на прага,

с надежда  сетна гледаха към мен!...

 

На много радости не съм се радвал...

От лукса на живота бях лишен!

На Съвестта си  всичко съм докладвал...

И  винаги от  туй съм бил  блажен!

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??