8.10.2009 г., 17:19 ч.

Не те искам... 

  Поезия
727 0 0

Не искам повече да те целувам – устните ти – парещи бодли.

Не искам повече да те поглеждам – очите ти – море от сълзи.

Не искам повече да те желая – чувствата – пепел от мечти...

 

Мечта си моя и копнеж.

От всичко си за мен, по малко...

Обичам твоят сладичък рефрен.

Обичам думичките разпиляни...

И днес и утре ги обичам.

 

Но ти си зло за мен и болка.

Горчивата усмивка на раздора.

Сърцето ти не е веч топло.

Ръцете ти като коприна.

 

Искам в твоя свят да замина

или ти да дойдеш в моя.

Искам да си моята богиня,

но малко по-лесно достижима.

 

Стига си плакала.

Стига си тъгувала.

Дай ми усмивката,

за която си бленувала.

Покажи ми радостта си.

Дай ми лудостта си.

Прегърни вятъра

и ела с мен на мястото,

наречено "райски грях"

 

Усети дъха ми.

Усети стиха ми.

Усмихни се на глупостта ми

и поискай смеха ми.

Искай и мен и моето тяло.

Давам ти го, твое е цяло...

 

J

© Илия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??