Небето над земята се навежда
и в хоризонта двама се целуват.
И светъл облак облаци повежда
в небесна сватба да си полудуват.
И тържеството вечер продължава
на лунна светлина и звездни свещи.
А сватбата я вятър озвучава
и пази той небесните им срещи.
И там, под синия небесен връщник,
започва синьо-звездната фиеста.
Луната бледа, като канен кръстник,
дирижира всичко като две и двеста.
© Никола Апостолов Всички права запазени