4.05.2014 г., 23:00 ч.

Недей да бленуваш 

  Поезия
862 0 0

Стига бленува за любов

пре лятото горещо. 

Знам, красиво звучи,

ала запомни от мен нещо.

Лъчите летни, които твоята рокля огряват,

пъстрите залези, които чувство за вечност създават,

горещите дни край морето,

дългите нощи, в които бягаш в полето... 

Това са неща толкова краткотрайни. 

Ето защо ти се струват омайни. 

Лъчите летни започват да се скриват

и пъстротата на залезите със себе си прибират.

Горещите дни започват да намаляват,

а нощите постепенно захладняват. 

Не търси любов само през прословутото лято,

защото то отлита като птиче ято.

Взимайки със себе си красивата песен.

Потъвайки в прегръдките на златната есен.

 

© Антония Петкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??