7.04.2007 г., 22:43 ч.

Нежелано присъствие 

  Поезия
659 0 0

Нежелано присъствие


Да се боря, да усещам, да летя...

Да бъда единствената на света!

Да усещам, да дишам, да успея...

Без него - сам-сама!


Присъствието ти е нежелано...

Няма място -

продадох и последния билет.

Желанието ми е непонятно?

Напред! Напред -

ще продължа без теб!

И отново ще съм себе си...

Онази знаеща и можеща жена.

Онази луда и нехаеща

за другите глава...

Отново да съм себе си -

да не искам да заспя...


А ти - кръгом и да те няма!

Пардон, и с друга да си

аз нехая...

Без тебе мога вече...

Извинявай, аз пак обичам себе си,

а теб не те желая...


Представлението наближава,

а аз играя главна роля.

Ето, вдигат паравана -

тръгвам, извинявай, много моля...

Време вече не остава...

(Ах, какви декори!)

Мене сцената ме чака.

Представлението е едно -

няма да се повтори...


С тебе ще се видим

друг път...

Извинявай, ако те измамя...

Ама аз съм като дим,

А и телефонен номер няма.

А сега си тръгвай -

нежелан си...

и билети няма.

Тръгвай...

театърът вратите си затваря.

Кремена Кънчева Кънчева 18год.

29.04.2006г.

© Д-р Кремена Кънчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??