25.08.2006 г., 10:12 ч.

НЕЖНА ПЕСЕН 

  Поезия
793 0 11
                              НЕЖНА ПЕСЕН
             
                   Кой в ноща
                   сълзите ми изпи?
                   Кой така сърдечно
                   ме целуна?
                   А луната бледа
                   се стопи
                   на брезите в
                   опнатите струни....

                   Кой докосна
                   устните ми пак
                   нежно,
                   като гълъбова песен?
                   Ти си тука.
                   И това е знак,
                   че светът е  влюбен
                   и чудесен....

                   Кой напусна
                   тихо моя сън?
                   Кой прекрачи
                   лунната ми стая?
                   Ти излезе.
                   Ти си  вече вън.
                   Но защо си  още тук?
                   Не зная.....

© Иван Атанасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??