5.04.2015 г., 11:28 ч.

Нейното име е Мария 

  Поезия » Любовна
482 0 2

Вдишваш и дълго дъх задържаш
в опит уханието ù да уловиш
и за ново вдишване не бързаш,
опиянен си, трескаво се ти дивиш.

Умът ти замъглен е, не разбира,
как възможно е за Бога тя,
в аромата си опияняващ да събира
сезони, чувства, спомени, цветя.


Гледаш я и поглед не откъсваш
как ли би могъл да сториш ти това,
ами ако е видение и го прекъснеш,
защото да премигнеш си имал глупостта.


Под хипноза на тази визия разкошна
ти стоиш пред нея невярващ, поразен,
прелива тя от магия дневна в нощна,
а ти стоиш все така от нея удивен.


Събираш сетни сили и я докосваш
и мигом сладък унес те обзема,
и нов ефирен допир си изпросваш,
блажена омая напълно те превзема.


Деликатна като цвят на роза изящна,
гладка като кадифе, нежна като коприна,
тя, все така нереална и блестяща
пред теб разцъфва в прелестна картина.


Сетивата твои тя умело подлудява,
взима бързо разсъдъка ти в плен,
мечтите, сърцето ти, нежно покорява,
бляскав сън бленуваш нощ и ден.


Но жена е тя, не сън, не магия,
жена е казвам ви, макар стихия
и не мисля аз от вас да крия,
че нейното име е... Мария!

© Станчо Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • прекрасно стихотворение... като ода на любовта
    за Мария.. поздравления..
  • Колко много любов има в този стих!
    И макар да не е "изряден", така силно вълнува!!! И ти става едно мило, нежно, ефирно...

    Мария...

    Много щастие и за двама ви!

    Весели Великденски празници!!!
Предложения
: ??:??