26.04.2011 г., 23:07 ч.

Некадърната певица 

  Поезия » За деца
642 0 7

Пролет е, а падна сняг,

славеят изстина.

Гърлото го заболя,

разболя се от ангина.

 

Тъжно в храстите се свря,

чу как сврака му се подиграва:

- Славчо, Славчо, най-подир се спря.

Аз ще пея, аз съм здрава.

 

И закряка силно тя

с пълна сила над гората.

Чакаше похвали и цветя,

гордо вдигнала главата.

 

Чу се:

- Браво, браво, бис!

Свраката щастлива се огледа.

Гарга, врана, сойка мис,

пляскайки с крила,

поздравиха некадърната певица

... с нейната победа.

 

 

(Не бива да те радват похвали на некадърник)

 

 

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??