3.01.2007 г., 20:40 ч.

Неуспешен опит да те нарисувам 

  Поезия
882 0 31
Трети път опитвам да те вложа
в рамките на белия ми лист,
първо от очите ти прохождам
с пъстрото зелено на Пирин,
спирам се по билото ти Рилско,
пиещо небето с нежен дъх,
стръмно е, но спускам се, залитайки
скулно към Родопските ждрела,
с буйна кръв, страните ти нашарила
в меката Тракийска низина,
толкова е топло до кошарите
в розовата устна долина.
Май обърках Севера и Юга.
Дунав, посребряващ, вий перчем,
златни бръчки стели равнината,
сбрала мъдрост в житни класове.
Слепоочно къдри се морето
в дясното на левия ти бард,
в лявото на десния е запад,
вплел ги е Балканът на хоро.
Май се провалих като художник,
твърде си голям за този лист,
стига и в едно да се познаеш
и да ме откриеш нейде в теб.

© Дими Фильова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??