22.08.2007 г., 19:29 ч.

невчесани 

  Поезия
455 0 4
  
Невчесани мисли (по Станислав Йежи Лец)

Поет ли? Що е то?

Що за въпрос?

Поетите са въпроси...



Веднъж погледнах един мъж под кръста,

 и мислите ми взеха, че се накъдриха.



Едно пиле крачеше важно

 (върху стъкления покрив на балкона)

 и душата ми взе,

                          че се засмя.




На душата съм метреса,

(ах, тази стара познайница)

колко пъти в депресия

ми издава своите тайни...

© Бина Влади Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??