С огорчения, тъги пълен е животът,
болестите всеки навестяват,
понякога ограбват ти имотът
и всички борят се поне да оцеляват.
И впрегнаха хората в ярем,
грубо, цинично с тях се държат,
а те казват си: "Трябва да ядем!",
дали въобще ще издържат?
И не намираш ти крило,
което да те защити
от престъпност, корупция, зло,
пред неволите безсилен си ти!
© Георги Всички права запазени