28.12.2018 г., 9:27 ч.

Нищо ново 

  Поезия » Гражданска
539 2 0

В ново време с нов закон,

с нови нрави, с нов нагон,

нова сила, нов подслон,

всичко ви е ново, нов е и Содом.

 

И нямате порядки, нямате сърца,

нямате стремеж, нямате душа.

Всичко ви е ново, даже и ума!

Всеки ден се сменя, според чужда суета.

 

Някой ви диктува нови правила,

нови богове, нови светила.

Неусетно се смени даже и пръстта,

по която ходите, смени се и нощта.

 

Всичко се смени и няма вече правда,

виждам всеки ден затъващите в яма.

Други пък се бесят, виснали през рампа,

от устите им излиза гневна пяна.

 

Духове блуждаят редом сред народа,

ясни привидения, погълнали отрова.

Чули чуждо мнение, избълвано със злоба,

повярвали са в него и променят хода.

 

Та и мене ме налита черна грозна мисъл,

току виж, веднъж, добре съм я описал.

Сред писъци на хора сам съм се орисал.

Чувстваш болка тежка? И аз съм я изпитал!

 

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??