12.05.2006 г., 15:26 ч.

Нощ 

  Поезия
845 0 2
Не е греховно да желаеш,
да имаш, да изменяш и дори
не е греховно да мечтаеш
за власт над чуждите съдби.

Не е греховно да се подчиниш
на удоволствията си напълно,
не е греховно да се възхитиш,
на красотата силно и безмълвно.

И също тъй не е греховно
да искаш и наслада, и това,
с цената на любов и копия отровни,
не е греховно да излъжеш и света.

Но страшен грях това е,
да вярваш в своите мечти;
че някой вечно ще копнее
по блясъка на твоите очи.

И знай, наистина е непростимо
да водиш ти отчаяна борба,
когато Пролетта навеки отминава,
за да възвърнеш Пролетта.

© Фредерик Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ритъма е идеален,според мен.Поздрав за греховете ти!
  • Много добри попадения имаш, но във втория куплет думата "удоволствията" ми разваля ритъма по време на четене, може би не го чета правилно, иначе има много верни неща в думите ти
Предложения
: ??:??