14.09.2006 г., 10:43 ч.

Нощ на пеперуди 

  Поезия
840 0 5

Каква красива нощ...

нощ на пеперуди,

потънали в разкош:

дръзки или луди

разтваряхме криле

и лутахме се в мрака,

зовейки светове

сякаш нази чака

онзи пламък буен,

примамващ с своя блясък,

опърляш се...

пропадаш...

а после болка...

крясък...

и пак с крилете пърхаш,

и пак сме ние, нас

отпиваме по малко

от нашия живот,

но всичко свършва... жалко:

все пак в красива нощ -

нощ на пеперуди...

© Зл Павлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??