31.12.2023 г., 7:51 ч.

Нова 2024 година 

  Поезия
343 4 4



Идва топла, без снежец и хали,
не иска да започне със злини.
След стареца със пълните чували,
тя носи ни надежди и мечти.

Усмихната, искряща и магична,
посрещната ще влезе у дома.
Усетила, че всички я обичат,
ще почне като приказна заря.

Ще вдигне тост, ще хапне от софрата
и ще поеме новият си път...
Желана е, макар и непозната.
Не само аз - жадува я светът.

Нека към доброто да ни води,
да спре войните и да ни сближи.
Да бъде повод само за възходи,
да не познава никакви злини...

Да тръгнем с нея със заряд в душите,
че хубавото скоро предстои.
С вяра ще си сбъднеме мечтите,
ще блеснат във очите ни звезди...

Честита да е Новата година!
Нека да е само красота!
Когато стане време да замине,
да я изпратим със Благодаря!...

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Честита да е Новата година!
    Нека да е само красота!
    Когато стане време да замине,
    да я изпратим със Благодаря!..."

    Амин!
    Весело посрещане на Новата 2024 година, valiordanov (Валентин Йорданов)! Бъди здрав!
  • Много ми хареса! Дано всичко, за което пишеш да пребъде!
    Щастлива Новата 2024г.
  • Прекрасно пожелание, Вальо! Да е честита и благословена за теб!
  • Много е хубаво, Вальо!
    Весело и много ми се ще да е така.
Предложения
: ??:??