10.06.2007 г., 9:23 ч.

Нови депутати 

  Поезия
692 0 0
 

НОВИ ДЕПУТАТИ

 

Поставиха за обещанията си  висока летва,

за да прескочат процентовата бариера.

Дали ще спазят предизборната клетва,

или и новите ще ги задруса маниера?


На от нас избрани депутати

за проблемите ни надали им дреме?

Докопат ли се до големите заплати,

за работа не им остава време.


По кръчми, кафенета, плажове

отмарят си до късна доба.

Да работят петгодишните им пажове

за тях - избраниците на народа!


Дали са тия, или пък ония -

все едни и същи шушумиги.

Изхарчили са за плакати сума ти хартия,

която все не стига за тетрадки и за книги!


Животът ни не дава равен старт,

от малък и голям се знае.

Животът е стандартният хазарт,

във който кьорав карти не играе!

© Цанка Митова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??