1.10.2018 г., 10:38 ч.  

***** 

  Поезия
348 1 0

- Звездичке ти пламнала в нощта

отговори ми моля те добре ли е света?
- Дали добре е стига си питала,

разбери че смисъл няма!
- Звездичке права си,

но поне изслушай ме до края.

Липсва ми света, света в който баба е живяла. Липсват ми игрите с другите деца .

Липсва ми мира и любовта.
- Разбирам липсват ти тези простички неща,

но хората живеят вече в студа,

вече няма никаква любов пък камоли и уважение.
- Звездичке кажи ми моля те... ще се върне ли света в който баба волна е растяла,

ще се върнели и любовта,

чиста като детската душа?
Дали отново ще има приятелски събрания

и дали ще спрат клюкарските послания!?
Дали ще се живее в мир и свобода или вечно ще останем в роб на завистта!!?

© Еленка Гишина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??