Предсказанието на маите не ни настигна
и ето - дядо Коледа пристигна,
подаръци раздаде ни добрият старец,
на някои тефтерче, а на друг - баварец.
Не беше лесна таз година
и кризата в света не ни отмина,
бюджетният ни дефицит бе малък,
животът на бащите ни пък - жалък
И ето ни на континента, стария,
отново наредени след Унгария,
с Румъния опашката крепим
и строги еврокритики търпим.
Но с ес-ем-еси пак даряваме надежда,
към бъдещето Новата година ни повежда.
Дано е мирна, здрава, плодовита.
Дано да е успешна и честита.
© Таня Панайотова Всички права запазени