17.12.2022 г., 8:11 ч.

Нудистки плаж за поети 

  Поезия
482 1 5
НУДИСТКИ ПЛАЖ ЗА ПОЕТИ

 

Ще взема на един нудистки плаж

да се тропосам идната неделя.

Почивка ще си дам – от трудов стаж,

от Фейса, от жена, от дом и челяд.

 

Хем откъм плувки малко ще спестя,

и хем ще хвана яко тен – изцяло!

Щом гаджето ме зърне, даже тя

ще ми рече: – Пич, вадиш страшно тяло!

 

Не съм безног – и нито съм безрък.

Достойнствата – не мож ми ги измери.

Направо съм бат Арни, Слай и Чък! –

Неотразимо три в едно! – Валери.

 

Защо не станах някой културист? –

да трупам плочки, бицепси, медали.

А аз какво? – на празния бял лист

редя ви само скърби и печали.

 

За пенсийка натрупах в рими стаж –

Но – все пак, заслужаваше си риска.

Поезията е нудистки плаж! –

излез, поете – гол! – ако ти стиска.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??