8.05.2016 г., 11:50 ч.

Някой ровил е във пепелта 

  Поезия
546 1 0

 

Тази нощ един човек е ровил 
в пепелта със пръст.
Навярно търсил е жарава.
Някой превивал се от ярост,
разпъвал демони на кръст -
единственото, що след пламък
на човека му остава.
Някой си е отишъл тази нощ,
а от някого са си отишли.
Някой ровил е с пръсти в пепелта.
Поискал си е своето обратно - 
дни и нощи - минали, предишни.
Тази нощ от някого са си отишли.
Един умрял е, тази нощ, от студ.
Някой огъня му изгасил.
Някой опарил се със него,
адски трудно се спасил.
Тази нощ някой в някого е болял.
Някой тази нощ до сутринта не спал.
Тази нощ на пода била изритана
една възглавница и една любов.
Някой със някого се разделил.
Било е то - трусове и бури,
свят от свят се отделил.
Разровена била е пепелта - 
нечий огън бил е изгасен.
Тази нощ един е бил убит, 
другият - спасен.


- Бирол Мустафа

 

© Всички права запазени

.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??