13.04.2007 г., 18:58 ч.

Някой в тъмното те гледа... 

  Поезия
560 0 1
Някой в тъмното те гледа...

Някой в тъмното те гледа...
чуваш стъпки, но уви,
обръщаш се призрачно бледа,
някой нещо зловещо мълви...

Тихи стъпки, уж тъй далече...
страхуваш се от тях, нали?!
Тихи стъпки и толкоз близо вече
отдалечаващи се... но дали?!

Шепотът безкрайно злобен
безспирно отеква в твойте уши,
някакъв зъл, призрачен поглед подобен
налива в сълзи и в твойте очи...

Да, страхът, той е всичко,
и рай той е, и ад...
Да, за теб той е всичко,
и ангел безумен, и демон злорад!

Сълза след сълза руши лицето бледо
и поглед тъжен, изпълнен със страх,
безпомощно моли и трескаво гледа,
цял куп от мечти той превърна на прах...!

Черни орли в небето кръжат
над изсъхнала плът жално стенат...
душите, сърцата и всичко грозят...
Да... вече нищо от тях не остана...

Вълк бесен там нейде далече
тъй явно и силно тъжи ли, тъжи,
дали тези стъпки отнеха му вече
и малкото вълчи мечти...

Но плахо ти плачеш,
проклинаш небето и с гняв разравяш засъхнала пръст...
Ти тихо се молиш с душа насила взета
"За Бога, дано не съм аз следващ път!"

Да, някой те гледа...
Но дали сега
Да, някой те гледа...
Откъде, откога?!
И тайно се мъчиш, проронваш сълза,
но дали тя последна е вече...
и гневно мълчиш, изричаш на ум мрачни слова!
ОТИВАШ СИ... НЯМА ТЕ ВЕЧЕ!!!


VAMPIRE BLOOD KISS

© Йоанна Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • йоанна, мн ми допада стила ти, а това произведение е просто ......нямам думи, мн е добро!БРАВО!!!!
Предложения
: ??:??